Άρθρα

28 Απριλίου, 2024

Πώς να διαχειριστείτε το στρες του παιδιού σας

Το παιδικό στρες είναι κάτι που όλοι οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι κάποια στιγμή στην ζωή τους. Το στρες μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες για την υγεία και την ευημερία των παιδιών μας, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να το διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά.
22 Απριλίου, 2024

Συμβουλές για Γονείς Πολυγλωσσών Παιδιών: Πώς να Στηρίξετε τη Γλωσσική Ανάπτυξη του Παιδιού σας

Η ανάπτυξη πολλαπλών γλωσσών είναι μια πολύτιμη δυνατότητα που προσφέρετε στο παιδί σας. Όμως, μπορεί να υπάρχουν προκλήσεις και ερωτήματα για τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξετε αυτήν τη διαδικασία.
21 Απριλίου, 2024

Η σημασία της εργοθεραπείας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας

Η εργοθεραπεία αναδεικνύεται ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το στρες και η κατάθλιψη. Σε μια εποχή όπου οι πιέσεις και οι ανησυχίες είναι συχνές στην καθημερινότητά μας, η εργοθεραπεία παρέχει έναν ασφαλή χώρο εξερεύνησης και ανακάλυψης των εργαλείων και των δεξιοτήτων που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτών των προκλήσεων.
10 Απριλίου, 2024

Εργοθεραπεία σε ενήλικες

Η εργοθεραπεία είναι μια θεραπευτική διαδικασία που βοηθά τους ασθενείς να ανακτήσουν, να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων. Στον ενήλικο πληθυσμό, η εργοθεραπεία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας μετά από τραυματισμούς, εγχειρήσεις, ασθένειες ή προβλήματα κινητικότητας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πότε, ποιούς και πώς οι εργοθεραπευτές μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες εργοθεραπείας σε ενήλικες.
2 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η 2α Απριλίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση του αυτιστικού φάσματος. Στόχος της ημέρας είναι η προώθηση της ένταξης και της αποδοχής των ατόμων με αυτισμό, καθώς και η αναγνώριση των δυνατοτήτων και των ταλέντων τους
21 Μαρτίου, 2024

Λογοθεραπευτές Γεσυ Λευκωσία

Η ένταξη των λογοθεραπευτών στο ΓεΣΥ, έγινε στις αρχές Μαρτίου 2021 και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες λογοθεραπείας. Οι Λογοπαθολόγοι - Λογοθεραπευτές, με την ένταξή τους στο ΓεΣΥ, προσφέρουν υπηρεσίες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.
21 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Down Syndrome

Η Παγκόσμια Ημέρα του Down Syndrome είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε την αγάπη και την υποστήριξή μας στα άτομα με Down Syndrome. Το Down Syndrome δεν πρέπει να ορίζει την ταυτότητα ενός ατόμου, αλλά να αποτελεί απλώς ένα μέρος της. Μέσα από τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και την υποστήριξη, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτά τα άτομα να αναπτύξουν το μέγιστο δυναμικό τους και να ζήσουν μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή.
14 Μαρτίου, 2024

Ενισχύστε τα παιδιά σας μέσα από το παιχνίδι

Τα παιχνίδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, εκπαιδεύοντάς τα να συνεργάζονται με άλλα παιδιά και να επικοινωνούν.